Kastration, Hund

Kastration, hanhund

Din/er hund har blivit kastrerad, det vill säga båda testiklarna är bortopererade. Även pungen är avlägsnad. Stygnen tas bort efter 10 dagar. Titta på såret dagligen och se att det inte svullnar upp eller vätskar sig. Det är VIKTIGT att hunden inte slickar på såret, utan använd den medskickade kragen tills stygnen är borttagna.Kastrering hanhundHunden bör även ta det lugnt de första 10 dagarna, endast koppelrastning rekommenderas. Din hund har varit sövd och kan fortfarande vara trött och lite vinglig. Vänta med att erbjuda mat och vatten tills hunden verkar normal och börja med att ge lite vatten och sedan en mindre portion mat. Det är inte ovanligt att hunden inte vill äta samma dag som operationen, men den bör äta dagen efter.

 

I och med kastrationen går hundens ämnesomsättning ner något och det finns en risk att hunden går upp i vikt. Håll ett öga på din hunds vikt och om vikten ökar tiden efter kastrationen är ni välkomna att kontakta vår foderrådgivare.

 

Skriv ut Kastration hanhund

Kastration, tik

Din/er hund har blivit kastrerad, det vill säga livmoder och äggstockar är bortopererade. Det finns ett sår på magen som är sytt. Stygnen ska tas om ca 10 dagar. Boka tid för detta i receptionen. Vi vill att ni kommer i morgon och visar upp hunden. Om det behövs kommer din/er hund stanna på kliniken under dagen för vård, det vill säga framför allt smärtstillande och dropp. Titta på såret dagligen och se så att det inte svullnar upp eller vätskar sig. Det är VIKTIGT att hunden inte slickar på såret, använd den medskickade kragen fram till stygntagningen. Hunden bör ta det lugnt de första 10 dagarna, endast koppelrastning rekommenderas. Din/er hund har varit sövd och kan fortfarande vara trött och lite vinglig. Vänta med att erbjuda mat och vatten tills hunden verkar normal och börja med att ge lite vatten och sedan en mindre portion mat. Det är inte ovanligt att hunden inte vill äta samma dag som operationen, men den bör äta dagen efter.Kastrering tik

I och med hundens kastration går hundens ämnesomsättning ner något och det finns risk att hunden går upp i vikt. Håll ett öga på din hunds vikt och om den ökar efter kastrationen är ni välkomna att kontakta vår foderrådgivare. Om det är något ni undrar över tveka inte att kontakta oss!

 

Skriv ut Kastration tik

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien