Klokapselbrott

Din/er hund har behandlats för ett klokapselbrott. Den brutna klokapseln har tagits bort under narkos och den blottlagda pulpan är nu öm för beröring de första 4-7 dagarna.

300_hundar_x_3

Din/er hund har varit sövd och kan fortfarande vara trött och lite vinglig. Vänta med att erbjuda mat och vatten tills hunden verkar normal och börja med att ge lite vatten och sedan en mindre portion mat. Det är inte ovanligt att hunden inte vill äta samma dag som operationen, men den bör äta dagen efter.

 

Så länge pulpan är fuktig eller öm bör tassen hållas bandagerad. Oftast tar det 4-7 dagar innan pulpan är torr och oöm. Det finns tassbandage-kit, med en instruktion om hur bandaget skall läggas, att köpa i vår butik. Vid varje bandagebyte skall pulpan och kringliggande vävnad undersökas noga och se så det inte svullnar upp eller ser kladdigt ut, vid BEHOV rengör med något desinficerande såsom alsollösning eller klorhexidinlösning. Ser det onormalt ut, luktar illa eller svullnar upp kontakta kliniken.

En ny klo kommer att växa ut inom 3-6 månader.

Tänk på att lägga över en plastpåse eller skyddssko vid promenad utomhus så att bandaget inte blir blött eller smutsigt. Hunden får absolut inte slicka på klon eller bandaget. Använd krage eller skyddssko!

Att regelbundet klippa klorna på din hund kan förebygga framtida klokapselbrott.

 

Skriv ut Klokapsel.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien