Foder

Vi säljer utvalda delar av Hill´s, Royal Canin samt Bravo fodersortiment. Vi säljer även kvalitetsfoder för kanin och marvin.

 

Hill´s
Kvalitets- och dietfoder för hund och katt.

 

Royal Canin
Kvalitets- och dietfoder för hund och katt.

 

Oxbow

Pellets och hö för kanin och marsvin.

 

Att tänka på vid foderbyte

En försiktig övergång bör ske under en 7 dagars period. Introducera gradvis det nya fodret med de gamla. Börja med en liten mängd och öka stegvis. Ditt djur måste alltid ha tillgång till friskt vatten.

 

Vikten av motion

Motion är mycket viktigt för din hunds fysiska och mentala hälsa. Motion motverkar fetma och de hälsorisker den medför. Regelbunden motion uppmuntrar också de sociala färdigheterna och motverkar dåligt beteende. Gå till parken idag! Kasta en boll eller en annan hundleksak. Det gör er båda gott och stärker ert förhållande.

 

Att känna igen tecken på övervikt

Det finns ett antal tecken som kan indikera att din hund eller katt är överviktig. Det kan vara andfåddhet, problem att röra sig, dåligt humör eller att djuret sover mer än normalt. Ett sätt att bedöma ditt djurs vikt är en bedömning av kroppens form. Genom att känna på djuret samt att se på det uppifrån och från sidan så märks ofta hur vikten ligger till. Var särskilt observant på vuxna och äldre hundar/katter som har lätt för att gå upp i vikt.

 

Tänder och andedräkt

Kontrollera själv kattens eller hundens tänder och lägg märke till begynnande plack eller tandsten. Dålig andedräkt indikerar närvaro av bakterier, som kan komma från problem i munnen. Det är alltid en god idé att boka tid hos oss för att göra en undersökning av ditt djurs tänder.

 

Bedömning av kroppens form

 

Foder, foderrådgivning

 

1. Mycket mager

För att få hjälp att bedöma ditt djurs idealvikt, fråga efter en viktkontroll hos oss. Revbenen känns tydligt utan något täckande fett. Ben är markerade och ”sticker ut”.

 

2. Undervikt

Revbenen känns genom ett mycket tunt fettlager. Minimalt med fett känns mellan hud och ben.

 

3. Idealvikt

Ett tunt fettlager täcker revbenen.

 

4. Fet

Revbenen är mycket svåra att känna och täcks av ett tjockt fettlager. Katter har en markerad buk.

 

5. Överviktig

Svårt att känna revbenen under ett måttligt tjockt fettlager. Kattens mage hänger och pendlar under rörelse.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien