Foder

Vi säljer Hills, delar av Royal Canins sortiment, Bravo och delar av Purinas sortiment. Vi säljer även kvalitetsfoder för kanin och marvin. Se under fliken länkar för mer information om foder.

 

Att tänka på vid foderbyte

En försiktig övergång bör ske under en 7 dagars period. Introducera gradvis det nya fodret med de gamla. Börja med en liten mängd och öka stegvist. Ditt djur måste alltid ha tillgång till friskt vatten.

 

Vikten av motion

Motion är mycket viktigt för din hunds fysiska och mentala hälsa. Motion motverkar fetma och de hälsorisker den medför. Regelbunden motion uppmuntrar också de sociala färdigheterna och motverkar dåligt beteende. Gå till parken idag! Kasta en boll eller en annan hundleksak. Det gör er båda gott och stärker ert förhållande. Att känna igen tecken på övervikt Det finns ett antal tecken som kan indikera att din hund eller katt är överviktig. Det kan vara andfåddhet, problem att röra sig, dåligt humör eller att djuret sover mer än normalt. Ett sätt att bedöma ditt djurs vikt är en bedömning av kroppens form. Genom att känna på djuret och att se på det uppifrån och från sidan så märks ofta hur vikten ligger till. Speciellt vuxna och äldre hundar/katter som har lätt för att gå upp i vikt.

 

Bedömning av kroppens form

 

Tänder och andedräkt

Kontrollera själv kattens eller hundens tänder och lägg märke till begynnande plack eller tandsten. Dålig andedräkt indikerar närvaro av bakterier, som kan komma från problem i munnen. Det är alltid en god idé att boka tid hos oss för att göra en undersökning av ditt djurs tänder.

 

Foder,foderrådgivning

 

1. Mycket mager

Revbenen känns tydligt utan något täckande fett. Ben är markerade och ”sticker ut”. För att få hjälp att bedöma ditt djurs idealvikt, fråga efter en viktkontroll hos oss.

2. Undervikt

Revbenen känns genom ett mycket tunt fettlager. Minimalt med fett känns mellan hud och ben.

3. Idealvikt

Ett tunt fettlager täcker revbenen.

4. Fet

Revbenen är mycket svåra att känna och täcks av ett tjockt fettlager. Katter har en markerad buk.

5. Överviktig

Svårt att känna revbenen under ett måttligt tjockt fettlager. Kattens mage hänger och pendlar under rörelse.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien