Länkar

 

Institutioner/Föreningar

SVA – Statens Veterinärmedicinska Anstalt
SVA är en myndighet som sedan 1911 har arbetat för en god djurhälsa genom att förebygga, diagnostisera och bekämpa smittsamma sjukdomar hos djur. SVA värnar även om människans hälsa och vår miljö.

 

SJV – Statens Jordbruksverk
Jordbruksverket har ansvar för frågor som rör djurens hälsa och smittskydd. På den här sidan finns information om bl.a. smittsamma djursjukdomar, in- och utförsel av djur, avel med djur, register över djur, djurens foder, Distriktsveterinärerna samt annan veterinärverksamhet.

 

Svenska Kennelklubben (SKK)
Hundägarnas riksorganisation.

 

Sverak
Sveriges Kattklubbars Riksförbund är en intresseorganisation för kattägare, uppfödare och utställare.

 

Försäkringar

Vi rekommenderar att man minst har en veterinärvårdsförsäkring. Villkor och premier kan skilja från bolag till bolag. Vi hjälper till med direktregleringar under kontorstid. Vi vill poängtera att det inte är vi på kliniken som bestämmer vad som ersätts utan att det helt avgörs av försäkringsbolagen.

Ibland kan det också vara så att ärendet inte heller kan regleras direkt utan en veterinär på försäkringsbolaget måste titta på fallet. Då måste du tyvärr betala hela beloppet hos oss. Om du får ersättning kan bero på vad du har för ras, hur länge ditt djur varit försäkrat, om ditt djur varit försäkrat sedan det var litet, om det finns ett friskintyg från när försäkringen startades samt om du betalat din premie i tid.

Ska du nyförsäkra ditt djur är det alltid bra att låta veterinärbesiktiga ditt djur i samband med detta för att undvika tvister vid eventuell skada eller sjukdom.

Nedan finns länkar till de försäkringsbolag vi känner till. Jämför dem gärna först här: www.jämfördjurförsäkring.se

www.agria.se

www.if.se

www.sveland.se

www.folksam.se

www.optimaldjur.se

www.dina.se

www.jaktjournalen.se

Artiklar/Foder/Övrigt

Hill´s
Kvalitets- och dietfoder för hund och katt.

 

Royal Canin
Kvalitets- och dietfoder för hund och katt.

 

Oxbow

Pellets och hö för kanin och marsvin.

 

Stiftelsen Djurhemmet Tassebo
Tassebo är ett djurhem som startades 1984 och ligger på Pilshultsvägen 13, Kungshult utanför Helsingborg. Djurhemmet tar hand om övergivna katter för omplacering till nya hem. Det är en ideell verksamhet som är beroende av donationer från privatpersoner. Vid behov av friskvård och veterinärvård är det Din Veterinär som konsulteras och vi vill gärna att allmänheten hjälper till att ta hand om dessa katter.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien