Manuella metoder

MASSAGE
Många olika massagetekniker finns. Muskelavslappnande och välbefinnande, ökad cirkulation gör att muskulaturen kan slappna av och göra sig av med slaggprodukter som t ex mjölksyra. Massage utförs inte som enda behandling, men kan vara ett komplement till övriga metoder samt träning.

MOBILISERANDE TEKNIKER
Syftar till att normalisera rörligheten och funktionen i olika leder, rygg och nacke. Olika stretchingmetoder ingår också i de mobiliserande behandlingarna.

BALANS, PILATES OCH KROPPSKONTROLL TRÄNING
Efter en skada eller operation sker en automatiskt hämning av stabiliserande muskulatur kring den skadade leden eller bålstabiliteten vid t ex ryggbesvär. Det är mycket viktigt att så fort som möjligt återställa funktionen i det neuromuskulära systemet som svarar för balans, kroppsmedvetenhet. Om inte stabilisering och kroppskontroll återfås kommer hunden röra sig på ett ”instabilt” ben och risken för förslitningsskador och artros ökar. Därför är det viktigt att göra rätt sak i rätt ordning. Ståträning, balans och stabilitetsträning på olika underlag är ofta det första som hunden kommer att få träna på. Detta skall tränas varje dag helst flera gånger/dag.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien