Om oss

Vår klinik 

När ditt sällskapsdjur är sjukt vill du som djurägare självklart känna att det får bästa tänkbara vård. Uppskattar du dessutom en nära och personlig relation till din veterinär är du välkommen till oss på Smådjurskliniken Din Veterinär.

Vi är en fristående klinik som ägs av Elisabet Ellström, Lena Brange, Torkel Falk och Erik Utterström. Alla vi fyra arbetar aktivt på kliniken.

Vi utför medicinska utredningar och har en fullt utrustad operationsavdelning, röntgen, ultraljud och egen laboratorieverksamhet. Dessutom erbjuder vi ögonspegling, AI (Artificiell Insemination) och kostrådgivning.Vi har generellt sett korta väntetider, vi tar hand om ditt djur snarast möjligt. Oftast har vi inga djur som stannar under natten. Vården bygger istället på att djuren, då de behöver behandling, får denna under dagen, men tillbringar natten hemma hos husse och matte i lugn och ro.

Vi upplever att de flesta djur faktisk tillfrisknar fortare på detta sätt. De kan både vila bättre och kommer igång att äta fortare om de har kontakt med sin hemmiljö.

De djur som behöver dygnet-runt-vård remitterar vi naturligtvis till klinik med personal dygnet runt. Vi har lång erfarenhet, hög kompetens och ett stort engagemang förenat med en modern utrustning. Vi tar hand om ditt djur i våra i nyrenoverade, ljusa lokaler på 814m². Hos oss får du träffa ”Din” veterinär och någon av våra erfarna och kompetenta djursjukvårdare varje gång du besöker oss.

Välkommen till oss när du behöver hjälp med ditt djur!

Vår butik

I vår butik hittar du det mesta till ditt sällskapsdjur; foder för valpen, vuxna hunden, kattungen, vuxna katten, överviktiga, underviktiga sällskapsdjur mm. Rådgör gärna med vår kunniga personal, de hjälper gärna till. Rätt foder och rätt motion är viktigt. Vi erbjuder foder av högsta kvalitet från bl a Hill’s och Royal Canin.
Läs mer om foder här. 

Här finner du också koppel, halsband, täcken och annan utrustning till ditt sällskapsdjur. Naturligtvis har vi även godis och leksaker här.

Medlem i Svensk Djursjukvård

Vi verkar för trygga djur och hög kvalitet inom djursjukvården. Därför är vi medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård. Det innebär att vi förbinder oss att leva upp till de kvalitetsregler som gäller för alla medlemmar. Reglerna är kort sammanfattade i följande kvalitetslöften till dig som djurägare:

• Vi tar väl hand om ditt djur och ger professionell vård. Vi jobbar enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och följer veterinärmedicinska riktlinjer och behandlingsnormer. För den medicinska ledningen ansvarar alltid en veterinär.

• Vi finns tillgängliga – du ska alltid kunna nå en veterinär. Vi är tydliga med hur vi har öppet. Om vår verksamhet är stängd hänvisar vi dig till en kollega med rätt kompetens.

• Vi möter dig med respekt och tydlighet. Det innebär också att du ska ha tillgång till den information du behöver för att kunna delta i besluten om ditt djurs vård.

• Vi utvecklar oss för att möta dina och ditt djurs behov. Våra medarbetare får individuell och kontinuerlig fortbildning. En veterinär ansvarar för personalens medicinska kunskapsutveckling.

Etikrådet följer upp våra löften
Vi tar det vi lovar på allvar. Svensk Djursjukvårds etikråd finns till för att följa upp att våra gemensamma kvalitetslöften fungerar i verkligheten. Kunder, medarbetare och andra intressenter kan framföra kritik till etikrådet. Om etikrådet bedömer en avvikelse som allvarlig föreslår rådet i första hand en åtgärdsplan, och om det inte löser problemet blir det aktuellt med en uteslutning ur Svensk Djursjukvård. Tryggt för dig och ditt djur.

Läs mer om etikrådet på Svensk Djursjukvårds webbsida.
www.svenskdjursjukvard.se

KONTAKT

EKVÄNDAN 2
254 67 HELSINGBORG
TEL 042 - 20 20 00

AKTUELLT HOS OSS

Ingen avgift vid direktreglering på kliniken!

Visste du att Din Veterinär aldrig tar ut någon avgift för att hjälpa dig med direktreglering mot försäkringsbolagen? Det är vi nästan ensamma om i Sverige. Vi vill att du ska få den allra bästa servicen, det är du värd! #älskajobbetdinvet ...

läs mer

Fanny värnar om de utsatta djurägarnas hundar och katter

Fanny Mauritzson, veterinär hos oss på Smådjurskliniken Din Veterinär, har ett särskilt engagemang och hjärta för utsatta djurägares hundar och katter. SVT var på plats och gjorde reportage igår. Du kan se inslaget via länken nedan. Se nyhetsinslaget här! Tips! Om du...

läs mer