VÅRDAVDELNINGEN PÅ DIN VETERINÄR

Här tar vi emot patienter som behöver sådan behandling och tillsyn som inte kan göras i hemmiljön. Djur som genomgått ett större kirurgisk ingrepp kommer åter dagen därpå för kontroll och behöver ibland bli kvar för att t ex få dropp. Men det kan finnas många orsaker till varför ett djur behöver vara en dag på kliniken.

Hundar och katter sitter i olika stall. Hundskall kan vara alltför högljutt och dessutom stressande för katten. Vi skiljer också på dem som inkommit p g a kräkningar, diarré och hosta från dem som är inne av andra skäl. Finns risk för smitta placeras hunden eller katten i isoleringsstallet, där de inte kommer i kontakt med någon annan än sin veterinär och djurvårdare.

Så säkrar vi vårdkvaliteten

Patienterna på vårdavdelningen har var dag en egen veterinär som handhar diagnostik, ordinerar behandling och undersökningar och kontinuerligt följer djurets allmäntillstånd. Utöver det tas varje patient upp när  veterinärernas går sin dagliga rond och man gör en genomgång av historik, nuläge och vad som ska ske härnäst.

Omsorg och trygghet ökar chans till snabbt tillfrisknande

Varje dag finns även en djurvårdare med övergripande ansvar för avdelningen. På så vis får ditt djur en speciell person att ty sig till och lära känna. Samma person kommer att ge medicin och mat, koppla upp och ner ev dropp, rasta osv. Det skapar en trygg vistelse på kliniken och vi belönas med patienter som, om de behöver komma tillbaka nästa dag, glatt travar in och söker upp “sin” bur.

Generellt har vi inga djur som stannar under natten. Vården bygger istället på att djuren, då de behöver behandling, får vara hos oss under dagen men sedan tillbringar natten hemma hos husse och matte i lugn och ro. Vi upplever att de flesta djur faktiskt tillfrisknar fortare på detta sätt. De kan både vila bättre och kommer igång att äta fortare om de har kontakt med sin hemmiljö. De djur som är i behov av dygnet-runt-vård remitterar vi naturligtvis till en klinik som erbjuder detta.

 

Våra vårdsköterskor Linda, Malin och Alice.

Telefon

042-20 20 00

Besöksadress

Ekvändan 2 254 67 Helsingborg

Våra telefontider

Mån – Fre 07.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Våra ordinarie öppettider

Mån - tors 08.00 – 20.00
Fre 08.00 – 17.00
Lör 09.00 – 15.00

Avvikande öppettider
2020-04-10 Långfredag                      STÄNGT
2020-04-11 Påskafton                        STÄNGT
2020-04-12 Påskdagen                      STÄNGT
2020-04-13 Annandag påsk              STÄNGT
2020-05-01 1:a maj                            STÄNGT
2020-05-21 Kristi Himmelsfärd        STÄNGT
2020-06-19 Midsommarafton          STÄNGT
2020-06-20 Midsommardagen        STÄNGT

Klicka här för att se alla öppettider som gäller över jul- och nyårshelgerna.

Avbokning av bokad tid

Om ni inte har möjlighet att komma på ett bokat besök ber vi er avboka minst 12 timmar innan besöket. För icke-avbokade besök måste vi tyvärr debitera en besöksavgift 740 kronor.

Ni avbokar lättast på vår återbudsmail:

aterbud@dinvet.nu eller under telefonväxelns öppettider på 042-20 20 00.

Smådjurskliniken Din Veterinär

Storhelger, röda dagar och sommarsemester

I anslutning till storhelger och röda dagar kan klinikens och telefonväxelns öppettider avvika. Också under sommarsemesterns intensivaste period ändras öppettiderna.

Vi lägger ut information här när det är aktuellt!

När kliniken är öppen tar vi emot akut sjuka djur med livshotande tillstånd utan tidbokning. Alla andra besök bokas via telefon eller onlinebokning.

Och om vi inte har möjlighet så hänvisar vi till Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg
tel 042-16 80 00.

ONLINEBOKNINGEN HAR SEMESTER V 26-33

Från v 34 kommer det återigen att finnas bokningsbara tider. Det är snabbt och enkelt  att via mobil, dator eller surfplatta bokad din tid för:

KASTRATION HANKATT
KASTRATION HONKATT
VACCINATION HUND OCH KATT
RABIESVACCINATION HUND OCH KATT

Hittar du inte en tid eller typ av bokning som passar just dig och ditt djur? Ring oss så hjälper vi dig! Tel 042 - 20 20 00.

ONLINEBOKNINGEN HAR SEMESTER V 26-33

Behöver du ett recept för fästingprofylax nu? Ring oss! Vi håller kliniken öppen hela sommaren.

GDPR: General Data Protection Regulation (fd PUL)

På vår klinik skyddas och hanteras all personlig information på ett säkert och respektfullt sätt. Vi följer gällande lagstiftning och god sed i vår bransch. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss. Mer information om GDPR kan du hitta här.

KONTAKT

EKVÄNDAN 2
254 67 HELSINGBORG
TEL 042 - 20 20 00

AKTUELLT HOS OSS

Prisvärt med VetPlan

Med VetPlan får du som kattägare vaccination, kastration samt ID-märkning för din hankatt för endast 310 kr och honkatt för så lite som 850 kr. Kom in och tala med oss om VetPlan eller anmäl dig via vår hemsida;...

läs mer