Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wibergre/dinvet.nu/2/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5841
Datortomografi – undersökning med CT | Din veterinär

DATORTOMOGRAFI

Smådjurskliniken kan nu erbjuda egna och inremitterade patienter undersökning med CT. Förkortningen CT står för Computer Tomography vilket på svenska är detsamma som datortomografi. Detta innebära att man röntgar ett område i många tunna skikt och med hjälp av datorn sedan kan skapa en oerhört detaljerad tredimensionell bild av det undersökta området. Med hjälp av CT kan man ställa diagnoser som är omöjligt att ställa med vanlig röntgen och man kan ”titta in” i organ som har varit svåra att undersöka tidigare.

Exempel på sjukdomar där CT verkligen underlättar arbetet med att ställa en snabb diagnos är tumörsjukdomar, skador och sjukdomar i leder och rygg och olika typer av kärlmissbildningar. Vid undersökning får patienten lite lugnande eller en kort narkos, beroende på undersökning, och körs genom datortomografen. Själva undersökningen går fort, oftast under 1 minut, men hela proceduren brukar ta mellan 30 – 90 minuter.

Alla undersökningar granskas här av undersökande veterinär och i de flesta fall även av CT-specialister i Cambridge, Storbritannien.

Försäkringsbolagen ersätter oftast de CT-undersökningar som vi rekommenderar, antingen helt eller delvis, men i en del fall krävs förhandsbesked, vilket vi naturligtvis hjälper till med.

Datortomografi på hund
Datortomografi av hund
Din Veterinär smådjurskliniken logga

EKVÄNDAN 2, 254 67 HELSINGBORG, TEL 042 - 20 20 00